Posted by: wanhassan | October 5, 2010

Umno lupa rekod buruknya

Pernah suatu pilihanraya kecil terpaksa diadakan di Gemenceh, Negeri Sembilan. Ia berikutan kematian seorang ADUN nya (Speaker DUN) yang telah ditembak mati dalam satu kejadian yang sarat dengan konspirasi dan penggunaan ilmu hitam. Setelah pihak polis selesai menyiasat antara orang yang diseret ke muka pengadilan adalah seorang ahli parlimen Umno bertaraf Menteri. Yang kemudiannya didapati bersalah dan dihukum mati. Hukuman ke atas beliau akhirnya diringankan ke penjara seumur hidup dan atas belas ikhsan pihak istana diampunkan.

Kemudian beberapa tahun berikutnya Negara digemparkan dengan kematian seorang lagi wakil rakyat Umno. Kali ini di Pahang. Beliau meninggal dunia akibat dibunuh begitu sadis dan kejam sekali. Dicincang dalam keadaan disihir angkara konspirasi dan ilmu hitam juga.

Nak ceritanya, kalau kita ikuti perbicaraan kes-kes ini di mahkamah. Kedua-duanya berkisar dan berligar sekitar pemilihan pucuk pimpinan dalam Umno. Angkara perebutan kuasa dalam Umno, mereka sanggup dan tergamak menggunakan apa sahaja untuk menang. Bukan bertumbuk atau baling-baling kerusi, dalam kedua-dua kes ini ilmu hitam digunakan dan paling tragis sekali sehingga berbunuh-bunuhan semata-mata kerana nak kekal berkuasa dalam parti.

Kebelakangan ini media arus perdana khasnya menonjolkan isu pemilihan pucuk pimpinan dalam PKR. Ada-ada sahaja insiden yang mahu dan perlu dibesar-besarkan. Bertumbuk, berbaling kerusi, hempas peti undi dan lain-lain. Matlamatnya biar rakyat takut dan menjauhi parti ini, biar rakyat akhirnya kembali pada Umno, satu-satunya parti penyelamat bangsa, agama dan Negara.

Begitulah harapan mereka walau mereka tahu Umno mengikut sejarahnya kalau berebut pucuk pimpinan bukan sekadar itu, malah sampai berbunuh-bunuh pun sanggup. Parti yang hidup besar sampai diharamkan. Tidak Umno tidak ganas yang ganas PKR.

Aduhai percaylah wahai rakyat Malaysia yang harap-harapnya masih tuli dan buta politik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: