Posted by: wanhassan | June 28, 2010

Komen Pilihan

Apakah kenyataan awal Tuan KPN berkaitan dgn JI adalah satu perang psikologi utk mempastikan 40ustaz [ pada saya masih belum layak digelar ulama ] itu masuk UMNO?

Tuan KPN sengaja memainkan isu utk memudahkan UMNO membuat ugutan ke atas para ustaz tersebut menjadi ahli UMNO.Dgn kemasukan mereka ke dlm UMNO akan menampakkan UMNO mula diterima ramai ahli ugama,dgn demikian juga..[pada pandangan strategis UMNO ] akan menarik minat ahli PAS atau mereka yg simpati dgn PAS akan masuk UMNO.

Jika benar mmg wujud gerakan pengganas [ JI ] masakan DSAI sanggup menyanggah kenyataan KPN dan KDN.Saya tertanya2 apakah isu JI itu sengaja dihebahkan ke media massa utk memudahkan UMNO memerangkap para ‘ustaz 40’ tu bersetuju dlm paksa menyertai UMNO?Jika benar demikian..maka UMNO akan hancur dlm PRU13 nanti.

Saya risau isu JI itu sebenarnya utk satu pakatan yg dirancang rapi utk memasang jerat buat para ilmuan agama agar mereka akan ‘terpaksa rela’ menyertai UMNO.Ugutan dan rakaman gambar yg dikatakan Tn. MSO mungkin satu perangkap utk memudahkan tugas pihak yg terlibat utk ‘menarik’ seberapa ramai mereka yg berilmu agama bersama UMNO.Ustaz Asri sudah ada nama, jika diugut sedemikian rupa mungkin liputan media akan memihak kepada Dr. MAZA maka UMNO dan polis terpaksa berlembut dgn beliau.

Penyokong dan para pengkagum Dr. MAZA terlalu ramai jika ada tangkapan dan ugutan mesti pendedahan tersebar dgn meluas. Keadaan ini akan menembak UMNO itu sendiri.Mahu tidak mahu, dari 100 ustaz yg didakwa bakal sertai UMNO akhirnya tinggal 40 org sahaja.Dan saya yakin jika kemasukan mereka itu dgn ugutan dan ‘main belakang’ maka mereka sekadar ahli UMNO dlm borang ahli sahaja tetapi jiwa dan prinsip mereka tetap menentang UMNO.

Proses senyap akan mereka buat jua..kerana mereka org berilmu.Pasti ada cara yg mereka boleh buat utk menentang ugutan itu dari dalam [ melalui keahlian mereka dalam UMNO ]

Jika Dr. MAZA terus ditekan dan dipaksa utk bersama UMNO..maka Dr. MAZA mungkin akan bersama pembangkang..UMNO perlu hati2 dgn risiko tersebut.Pembangkang sebuah parti yg sah dan sedang mendapat tempat di hati rakyat.Jika tekanan dan fitnah terus dibuat utk Dr. MAZA mungkin akibat buruk akan menimpa UMNO.Cuma di mana 60 org lagi ustaz yg dikatakan akan menyertai UMNO itu kerana sudahnya 40 sahaja yg muncul.Sdgkan media arus perdana bersungguh2 menyatakan Dr.

MAZA bersama 100 ulamak akan menyertai UMNO Jumaat lalu.Moral dari cerita itu ialah, media mmg suka manipulasi cerita, media mmg pembohong, media mmg tidak boleh dipercayai, dan media mmg tidak melaporkan cerita benar dalam hal2 berkaitan politik terutama yg melibatkan pembangkang,kalau melibatkan UMNO, gandaan jumlah pasti ditambah berkali2 utk menampak betapa sokongan utk UMNO begitu hebat.

Sebenarnya cara itu lebih menjauhkan rakyat kerana bila berita sebenar terbongkar maka rakyat akan mula hilang kepercayaan kepada media, kepada UMNO itu sendiri.Lebih dari itu, rakyat akan benci dgn UMNO dan benci dgn wartawan arus perdana.

Kita akan mati,maka jgn jadi tukang fitnah di dunia ni kerana hukuman org yg suka buat fitnah itu amat besar seksaannya.Bercakaplah yg benar walaupun pahit.Biar org benci asal Allah sayangkan kita.Buat ustaz G40tu, bercakap benarlah jika kamu benar2 berilmu,dan ada iman serta beramal dgn agama yg kamu anuti itu..jika tidak kamu juga termasuk dlm kumpulan ulamak fitnah yg mmg telah diperingatkan Junjungan Besar kita bahawa di akhir zaman nanti akan muncul sekumpulan ulamak yg menimbulkan fitnah dan diri mereka itu menjadi sumber fitnah..berhati2lah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: