Posted by: wanhassan | May 17, 2010

Najib dan Muhyiddin Tersungkur Dengan Egonya. Artikel Oleh: mohdnoorawang

“Tokoh pengkhianat bangsa Melayu tersungkur dan dimatikan dengan sifat keegoannya di Parlimen Sibu. Muhyiddin Timbalan Perdana Menteri Malaysia merangkap Menteri Pelajaran yang sombong dan ego semasa berucap apabila menyentuh Pembangkang terutama PKR dan DAP.

Perdana menteri Malaysia Datuk Najib Razak merangkap menteri Kewangan Malaysia secara terang dan nyata berkempen berbentuk ugutan dan rasuah politik wang semasa berkempen di Sibu. Namun Najib dan Muhyiddin rebah dan tersungkur di Parlimen Sibu.

Hakikatnya pakatan rakyat masih kuat dan teguh walaupun sebahagian wakil rakyat dari PKR dan DAP keluar parti menjadi wakil bebas dalam parlimen atau menjadi wakil rakyat umno. Parlimen Sibu mengajar pemimpin UMNO/BN dan seluruh kerajaan BN Sarawak yang dipimpin oleh Datuk Seri Taib Mahmud supaya jangan sombong dan menipu rakyat dengan cara ugutan dan wang.

Sekali lagi pengundi bangsa CHINA cukup cerdik dan cukup pintar dalam berpolitk. Kaum CHINA di Sibu celik apa yang pemimpin BN peringkat negeri Sarawak dan BN pusat membolok harta dan kemewahan. Malah Taib Mahmud sebagai Ketua Menteri Sarawak serta kaum keluarga dan kroninya terlibat dengan rasuah dan menjadi kaya raya.

Keseluruhan pengundi Sibu dan seluruh Pakatan rakyat (PKR, DAP, PAS), kepada semua pemimpin dan petugas serta orang persaorangan kami ucapan ribuan terimakaseh serta sekalong tahniah dan doa menumbangkang sebuah parti yang ego dan sombong. Sybas pengundi Sibu anda adalah orang cerdik dan pintar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: