Posted by: wanhassan | November 3, 2009

gila talak

Najib masih mengigau untuk berbaik dengan PAS, walaupun Presiden PAS sudah tutup buku untuk berunding mengenai Kerajaan Perpaduan dengan Umno/BN (Utusan Malaysia 3/11/09). Kelakuan Datuk Seri Najib tidak ubah seperti orang gila talak,

walaupun jandanya tidak mahu berbaik dengan bekas suaminya. PAS terus memacu ke depan bersama dengan Pakatan Rakyat. PAS ingin menasihatkan Datuk Seri Najib selesailah masalah rasuah dan moral dalam Umno dahulu dan parti komponen BN yang semakin kelam kabut.

PAS faham bahawa ini adalah strategi pemimpin Umno hendak memecah belahkan perpaduan di kalangan Pakatan Rakyat. Pemimpin Umno tidak perlu menangguk di air keroh, kerana pemimpin PAS matang dalam perhitungan politik.

PAS adalah parti yang matang kerana dasarnya dan prinsip yang dipegang tidak pernah goyang. Kerana perhitungan politik PAS berakar kepada dosa dan pahala, syurga dan neraka. PAS ingin menasihatkan Presiden Umno, tumpukanlah projek 1Malaysia yang menjadi slogan dan retorik Datuk Seri Najib Tun Razak.

Kita tida mahu lagi peristiwa runtuhnya jabatan 1Malaysia berulang lagi sehingga mengorbankan 3 kanak-kanak sekolah di Tapah Perak ketika mengadakan perkhemahan 1Malaysia. Jika keadaan ini berterusan satu hari nanti mungkin negara Malaysia di gelar sabagai “Darul Runtuh”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: